Skedvibygden_matsafari_svart

Välkommen på Skedvibygdens matsafari!

Under sommarmånaderna blomstrar hela vår bygd och alla våra verksamheter. Bönderna tillbringar sina dagar på fältet, brödet jäser extra bra, hönsen värper lite större ägg och grisarna lever som riktiga svin!

Vi vill att alla ska kunna ta del av vår vackra jordbrukstrakt. Fem torsdagar från midsommar och framåt välkomnar vi dig varmt att åka med på Skedvibygdens matsafari. Varje tur är unik eftersom våra sysslor varierar under sommarens gång, och varje safari har en unik huvudattraktion/gård där vi får en genuin guidning av bonden själv. Vi samlas vid Visthusboden -en liten saluhall i Stora Skedvi. Därifrån går turen till gårdarna, vi fikar hos Brödleva och avslutar med mjukbulla hos Skedvi Bröd. Naturligtvis förflyttar vi oss med traktor och vagn och från och med i år har vi erfarna guider från hembygdsföreningen som följer med vid varje tur!

Varje tur tar omkring tre timmar. Vill du vara säker på att få plats på vagnen -boka din biljett i förväg hos Visthusboden. Den som vill bokar även in en lunchtallrik i anslutning till safarin.

  _DSC6695

 

Priser – Vuxen 195 kr, Barn 3-17 år 85 kr

 

Schema för säsongen 2016

Torsdag 30/6 kl 14:00: Pollacks Gård, ekologisk uppfödning av Aberdeen Angus-djur

Torsdag 7/7 kl 14:00: Catarinas Sprätthönseri/Stora Skedvi slakteri, KRAV-höns och slakteri på samma gård

Torsdag 14/7 kl 14:00: Fredrikslunds Gård, KRAV-mjölk

Torsdag 21/7 kl 14:00: Forsa Gård, uppfödning av KRAV-grisar

Torsdag 28/7 kl 14:00: Roslunds Potatis, odling av konventionell och KRAV-potatis