Skedvibygden_symbol_svart

Skedvibygden är Dalarnas skafferi

I Skedvibygden i Dalarna är det tätt mellan gårdarna. Här, i det småbrutna, böljande odlingslandskapet, granne med Dalälven, finns många duktiga företagare som odlar och förädlar mat av hög kvalitet på naturens vis, för smakens skull.

Skedvibygden är en unik plats på många vis. Geografin, den bördiga jorden, variationen mellan gårdarna och den gemensamma idén om en kulinarisk destination har gett bygden ett rykte i stora delar av Sverige och även utomlands. Dalarna har en rik mattradition och Skedvibygden är landskapets egen visthusbod.

Varmt välkommen till oss i Stora Skedvi, en plats i södra Dalarna omskriven som Sveriges Toscana!

Vi som driver Skedvibygden…

är bönder och mat-entreprenörer med ett brinnande intresse för jorden, djuren, maten och allt annat som gör livet gott att leva. Vi tror att det finns fler likasinnade och vill gärna berätta mer om hur vi arbetar och om allt spännande som händer i vår lilla by.

Skedvibygden är något unikt. Här i vårt vackra landskap blomstrar fortfarande den svenska jordbrukstraditionen och maten går direkt från jord till bord, utan omvägar. Vi tänker långsiktigt, arbetar hållbart och kan lova alla våra besökare rikligt med kulinariska upplevelser.

Visionen om den gamla fabriken, krogen och mötesplatsen 

I den gamla knäckebrödsfabriken i Stora Skedvi skapar vi Sveriges modernaste produktionsplats för mathantverk. Vår vision är att fylla fabriken med hängivna småskaliga livsmedelsföretag. Här kan de arbeta med sin dagliga produktion och utvecklas i samverkan med branschkollegor.
Charkuteri, bageri, bryggeri, mejeri och restaurang är exempel på de verksamheter som vi planerar för i fabriksbyggnaden.

Besökare får möjlighet att se produktionen på nära håll och köpa produkter direkt av tillverkarna samt äta mat lagad med dessa råvaror i Gamla Fabrikens egen krog.